RØDØYLØVA

Rødøyløva er et fjell på Rødøya i Rødøy kommune. Fjellet har en høyde på 443 meter over havet, og har form som ei liggende løve. Rødøyløva er et kjent landemerke på Helgelandskysten og en av klassikerne av toppturene på Helgeland. Turen opp er ganske bratt, men på toppen får du til gjengjeld fenomenal utsikt.

 

MER INFO... 

SVARTISEN

Svartisen er Norges nest største isbre på hele 370 kvadratkilometer. Fra Kystriksveien kan Svartisen oppleves ved å ta båten over Holandsfjorden like ved Meløy Turistkontor i Holand. Her har du 3 flotte muligheter - avhengig av tiden dere har til rådighet.

MER INFO...

ARNULF HANSEN

De tilbyr et bredt utvalg innen dagligvarer, byggevarer, trelast, hage- & fritidsutstyr, båter, motorer, ATV, fiskeutstyr, båtutstyr, drivstoff, post i butikk, apotekvarer, kraftfôr og gjødsel for landbruket, gods- og skipsekspedisjon med eget hurtigbåtkai m.m. De har også egen gjestebrygge.

MER INFO...

HATTEN

Hatten ligger 199 meter over havet. Turposten starter ca 10 min biltur ifra Gjestegården. Det er en litt bratt tur, men med en flott utsikt inn og ut Tjongsfjorden. Turen tar ikke mer enn 30 minutter, og et godt merket med sti.  

FALCK GAMLE HANDELSSTED

Falch Gamle Handelssted ligger nydelig til helt nede ved Tjongsfjorden. Man kan besøke handelstedets gamle butikk, se den fine trebåtsamlingen og høre den spennende historien.

MER INFO...

RÅKK HUSET

Råkk Huset er i hovedsak en American Diner, som serverer både amerikansk mat og norsk tradisjonsmat og hjemmebakte kaker. Her finner du også garnbutikk, musikkforretning, museum, bruktbutikk og gavebutikk i samme bygning.

MER INFO...

BLOKKTINDEN

I Tjongsfjord ligger den karakteristiske Blokktinden som strekker seg 1032 meter over havet. Vi er omringet av fjell, og vakre fjorder.  

Blåstfjellet

Blåstfjellet er et fjell like ved Gjestegården. Ønsker man en fin tur i området, kan vi fint anbefale Blåstfjellet. Her ligger flere turposter om man ikke ønsker å gå så alt for langt. Spør i resepsjonen så viser vi hvor turposten starter. 

SANDVIKA

Sandvika er en nydelig strand men fin utsikt over til Rødøya. Stranda ligger ca 10 minutter med bil og 5 minutter gange unna Gjestegården. Skinner solen og temperaturen er fin, kan man fint nyte en dag her.